Naturbruksgymnasium Friskolan Nytorp

Kod för ansökan är Friskolan Nytorp NBLAN 2115 för Naturbruk och BAANL 2115 för Bygg- och anläggning

Friskolan Nytorp erbjuder naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk samt bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon.

Lantbruk-maskin (både med eller utan grundläggande högskolebehörighet)

Lantbruk-djur (både med eller utan  grundläggande högskolebehörighet)

 

Ta med familjen hit så visar vi er runt i skolans lokaler och elevhem. Självklart svarar också på dina frågor om utbildningen, ring oss för att bestämma en dag som passar.

Naturbruksgymnasium

Vi vill att du som elev på Friskola Nytorp får lära dig grunderna i lantbruk och djurskötsel på skolan. Här hjälper kompetenta och duktiga lärare dig att känna dig trygg i hanteringen av djur och maskiner. Förutom praktiska övningar på skoljordbruket och i stallarna finns flera praktikgårdar knutna till skolan. På praktikgårdarna får du ta del av olika moderna produktionssätt och den senaste tekniken. Praktikgårdarna skall ha en tät kontakt med skolan om din utbildning så att du får ut så mycket som möjligt av din arbetsplatsförlagda utbildning. Gårdarna finns idag utspridda från Jämtland i norr till Södermanland i söder, så om du vill finns det möjlighet att göra praktik nära din hemort eller kanske vill du se en helt ny del av landet?

Friskola Nytorp har riksintag och elevboende erbjuds på skolan. Vi har ett aktivt internat som innebär att vi tillsammans hittar på aktiviteter för att stärka gemenskapen och ha roligt på skolan! Flera av oss som står bakom Friskola Nytorp kan vittna om att bo på internat är något väldigt speciellt och mycket utvecklande. Man lär sig mycket om sig själv och andra, erfarenheter som man bär med sig hela livet. Det finns alltid minst en vuxen tillgänglig på skolan under kvällar och nätter.

För oss är det viktigt att din gymnasietid blir en tid som du ser tillbaka på med glädje och att du känner dig redo för arbetslivet, eller fortsatta studier när du tar studenten. Vi kommer jobba aktivt för att hålla en nära dialog med branschen om vad som förväntas av dig som elev, allt för att du ska bli ”anställningsbar” och attraktiv på arbetsmarknaden. Det gör även att vi förväntar oss av dig att du har ambitionen att lyckas och med nyfikenhet tar dig an de uppgifter som utbildningen innehåller. Kan vi komma överens om det har vi tre riktigt spännande och givande år framför oss!


Du är självklart välkommen att höra av dig till oss via mail, telefon eller kika förbi på Nytorp om du har funderingar kring utbildningen. Följ oss gärna på facebook, Nytorps Utbildningscenter