Gårdsbesök och övernattning

För att visa lite mer vad ett arbete inom lantbrukssektorn kan innebära, och för att berätta om vår utbildning, vill vi bjuda in Dig till ett studiebesök på en modern mjölkgård nära Dig. Gårdarna som vi besöker är dessutom praktikvärdar för elever från Friskolan Nytorp. Under dagen får Du tillfälle att ta del av vad arbetet på en mjölkgård innebär, både vad gäller djurskötsel och maskinarbete. De anställda på gården berättar om sina erfarenheter av att arbeta på lantbruk och elever från Nytorp berättar om hur det är att gå på en lantbruksskola. Vi bjuder på grillade hamburgare och fika under dagen.

Du är välkommen till:

  • Janpers Lantbruk i Stora Skedvi, Dalarna lördagen den 5 april kl. 10.00-14.00
  • Adress: Västerby 55, 783 92 Stora Skedvi
  • US Farming i Torpshammar, Medelpad lördagen den 26 april kl. 10.00-14.00
  • Adress: Storboda 449, 840 13 Torpshammar

 

Om Du inte har möjlighet att vara med på någon av dessa träffar, men ändå vill veta lite mer om vad det innebär att gå naturbruksinriktningen är Du självklart välkommen till oss någon annan dag. Ring eller maila så hittar vi en dag som passar.

 

Läs brevet som skickats ut till de elever i vårt närområde som sökt naturbruk

Lämna kommentar

*

captcha *