Elevboende

Ansökan om helgboende hittar du här

Fyll i ansökan och lämna till Lisa eller Pälle senast tisdagen innan helgen som du vill bo kvar.

Friskolan Nytorp har riksintag och elevboende erbjuds på skolan i nyrenoverade rum. Det finns alltid minst en vuxen på skolan som du kan vända dig till. I rummen bor man som regel två och två, men det finns även några enkelrum. I åk 1 och 2 garanterar vi boende på skolan och i åk 3 erbjuder vi det i mån av plats. Då kan du även hyra lägenhet i Arbrå tillsammans med en kompis.

På kvällar och övrig fritid kan du delta i gemensamma aktiviteter som vi ordnar. Det kan vara att snickra, meka, rida, åka skidor och mycket mer. Det finns en kafeteria som eleverna driver och där finns biljardbord, pingis, sällskapsspel med mera.

Att bo på elevhemmet kostar 1850kr per person i månaden när man bor två och två. Enkelrum erbjuds i mån av plats och kostar 2670kr per månad.

När du bor på skolan äter du frukost, lunch, middag och fika i skolans matsal. Frukost och lunch ingår på skolan. Fika och middag debiteras separat.

Det finns goda möjligheter att få inackorderingsbidrag från CSN, oavsett var man bor i landet. Läs mer här eller kontakta CSN för mer information.

Klicka här för att komma till CSNs snabbguide om studiebidrag i gymnasiet

Elevhemsregler avseende droger – uppdaterade 180109

Ordningsregler-på-Friskolan-Nytorp