Nytorpcentrum

Meny >

Bygg och anläggningsprogrammet, anläggningsfordon

Det här är programmet för dig som vill bli maskinförare eller driva eget inom entreprenad. På Nytorp lär du dig att köra flera olika maskiner såsom grävmaskin, hjullastare, grävlastare, dumper och truck. Om du vill ha ett varierande yrke och möjlighet att driva eget är det här programmet för dig.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Nytorp ger dig grunden som behövs för att bli en skicklig anläggnings-maskinförare och som enda skola i Sverige får du redan under första året börja att köra olika typer av maskiner utöver den teoretiska undervisningen.

Under utbildningen kommer du hela tiden att få utmana dig själv allt eftersom svårighetsgraden ökar, med stöd från erfarna lärare. Som maskinförare har du goda möjligheter att starta ett eget företag – därför har du också entreprenörskap på schemat.

Utbildningen ger dig ett brett arbetsområde genom att du lär dig behärska flera olika maskiner och du har goda chanser att få jobb efter studenten.

Nytorp har riksintag, vilket innebär att du kan söka oavsett var i Sverige du bor. Vi erbjuder även möjlighet till elevboende på internat.

Maskinerna

Läs mer >

Övningsfältet

Läs mer >

Så här ansöker du!

Prata med din studievägledare om du är intresserad av att söka till Friskolan Nytorp. 

Elever berättar

Läs mer >

Elever berättar