Nytorpcentrum

Meny >

Naturbruksprogrammet, Naturturism

Nyhet! Vi kan nu erbjuda Naturbruksprogrammet med inriktning Naturturism.

Sverige har en unik natur och ett unikt kulturlandskap. I inriktningen Naturturism får du lära dig att utveckla din förmåga att förstärka naturupplevelser och förmedla kunskapen om det biologiska samspelet i naturen för att uppnå en hållbar utveckling.

Du ges möjlighet att planera, genomföra och utvärdera natuturism-aktiviteter för olika målgrupper. Genom övningar i realistiska situationer ges du möjlighet att utveckla din förmåga att vägleda andra till rikare naturupplevelse. Du får även möjlighet att utveckla kunskap om värdskap och service, samt hur naturen kan nyttjas i samband med rekreation och rehabilitering.

Utbildningen syftar till att utveckla turismen i skog, sjö och mark. För att underlätta tillgängligheten för alla målgrupper ser vi det viktigt att du får nödvändig kännedom angående alla de allmänt förekommande transportfordon som förekommer i skog, sjö och mark. Under utbildningen ges du möjlighet att ta körkort på 4-hjuling, snöskoter och vattenskoter.

Så här ansöker du.

Så här ansöker du!

Prata med din studievägledare om du är intresserad av att söka till Friskolan Nytorp. 

Lärare berättar

Läs mer >

Elever berättar

Livet på Nytorp

Nytorp är mycket mer än gymnasieutbildningar. Då många elever bor på skolan spenderar man mycket tid ihop. Här berättar vi mer om livet på Nytorp; om vad som skapar den trygghet och gemenskap som så många elever vittnar om. 

Undrar du över något?

Vill du veta mer om utbildningarna eller undrar något helt annat om Nytorp? Hör av dig!