Nytorpcentrum

Meny >

Friskolan Nytorp har riksintag och elevboende erbjuds på skolan. Elevhemmet på Nytorp är bemannat under både kvällar och nätter. Vi finns där som moraliskt stöd och en av våra uppgifter är att hjälpa eleverna att bli ansvarsfulla och trygga individer.  Vi är behjälpliga vid matlagning och tvätt för de som behöver lite extra stöttning.

I rummen bor man som regel två och två, men det finns även några enkelrum. I åk 1 och 2 garanterar vi boende på skolan och i åk 3 erbjuder vi det i mån av plats. Då kan du även hyra lägenhet i Arbrå tillsammans med en kompis.

Att bo på elevhemmet kostar 1960kr per person i månaden när man bor två och två. Enkelrum erbjuds i mån av plats och kostar 2900kr per månad.

När du bor på skolan äter du frukost och lunch i skolans matsal, detta ingår i elevhemshyran. Middag lagar en del elever själva, men det finns även möjlighet att köpa matlådor från köket att värma.

Det finns goda möjligheter att få inackorderingsbidrag från CSN, oavsett var man bor i landet. Läs mer här eller kontakta CSN för mer information.

Klicka här för att komma till CSNs snabbguide om studiebidrag i gymnasiet

Elevhemsregler avseende droger – uppdaterade 180109

Ordningsregler på Friskolan Nytorp