Nytorpcentrum

Meny >

Naturbruksprogrammet, lantbruk

För dig som vill leva livet på landet. Det här är programmet för dig som vill jobba på en gård eller driva ett eget lantbruk. Här kan du skapa dig möjlighet att jobba på landet med omväxlande uppgifter i en naturlig miljö. På Nytorp kan du i en trygg miljö lära dig grunderna i att driva och sköta en gård med maskinpark, djur och odling.

Djurskötsel och växtodling är tillsammans med maskinkunskap basen i utbildningen, men viktigt är också att vara en bra entreprenör och att förstå företagande. Därför har du också entreprenörskap på schemat. På ett lantbruk behöver man kunna köra och sköta flera typer av maskiner och redskap – och i det här programmet får du testa allt från traktorer och skördetröskor till truckar. Du har också möjligheten att ta vissa förarbevis och kan även välja att ta jägarexamen eller motorsågskörkort.


Arbetsmarknaden ser väldigt ljus ut och lantbruket behöver mycket folk just nu, vilket gör att det finns goda chanser att få jobb nära där du bor.

Vi har riksintag, så du kan söka till Nytorp oavsett var i du bor i Sverige. Vi erbjuder även möjlighet till elevboende på internat.

Djuren

Läs mer >

Maskinerna

Läs mer >

Så här ansöker du!

Prata med din studievägledare om du är intresserad av att söka till Friskolan Nytorp. 

Elever berättar

Elever berättar